Da ljudi ne zaboravljaju na humanost u najtežim trenucima, pokazano je i u slučaju Radojice Nikolića i njegov desetogodišnjeg sina Nenada. Nakon što je objavljena priča o njihovoj teškoj životnoj situaciji, mnogi su dali svoj doprinos kako bi im život učinili lakšim i ljepšim, a posebno iznaneđenje je došlo od Nenadovih drugara, učenika OŠ „Mileva Lajović Lalatović“.

Mališani su zajedno sa nastavnciima odlučili da pomognu Nenadu, organizujući akciju „Pomoć drugu u nevolji“, u kojoj su učestvovali učenici iz 41 odjeljenja te škole. Pomoćnik direktora, Sait Šabotić, kaže da su akciju inicirale Nenadova razredna, Snežana Kapor i nastavnica, Maja Andrijašević, a sa velikim oduševljenjem prihvatili su je svi članovi odjeljenskih vijeća, kao i Savjet roditelja koji je odlučio da u narednom periodu podrži sve slične akcije i izađe u susret u teškim situacijama, kako zaposlenima tako i učenicima.

Šabotić je objasnio da su, putem obavještenja, svi učenici informisani I pozvani da daju svoj doprinos, minimalnim iznosom od 50 centi. Zahvaljujući I zaposlenima koji su se odazvali akciji, škola je uspjela da prikupi 1475 eura, koje su uručene Radojici.

Sreća porodice Nikolić je još veća jer su nedavno primili I garancija iz Ministarstva unutrašnjih
poslova da u naredne dvije godine imaju rok da iz Foče, gdje je Nenad rođen, donesu potvrdu o njegovom otpustu iz državljanstva BiH, nakon čega će dobiti crnogorsko.

U proteklom periodu mnogi su se javljali da pomognu Nikolićima. Od opštine i Centra za socijalni rad dobili su na korišćenje garsonjeru u zgradi HELP-a, resorno ministarstvo je obezbijedilo novac za kupovinu namještaja, a i najvijači Sutjeske, popularne „Vojvode“, sakupile su novac na humanitarnom turniru.