Parking između Kliničkog centra (KC) i Medicinske škole, kapaciteta 173 mjesta, biće od danas otvoren za sve posjetioce i pacijente KC-a, nakon što je do sada korišćen isključivo za potrebe te zdravstvene ustanove.

Iz Biroa za odnose Glavnog grada saopšteno je, da su Gradska uprava Parking servis i nadležne gradske službe, sa menadžmentom KC-a uspjeli da riješe imovinsko-pravne i tehničke probleme vezane za parking i omoguće građanima dovoljan broj parking mjesta u dijelu grada oko KC-a.

Navodi se da je od nastanka problema parkiranja u tom rejonu, gradska uprava nastojala da obezbijedi dovoljan broj mjesta za parkiranje.

Kako su objasnili, uz 67 uličnih parking mjesta u Ljubljanskoj ulici i Ulici Džona Džeksona, 35 u Moskovskoj, 35 na dionici od KC-a do skretanja ka zgradi Javnog servisa i 173 na parkingu kod Medicinske škole, na prostoru oko KC-a sada ima 310 parking mjesta.

Iz Biroa su se zahvalili svim građanima koji su imali strpljenja i razumijevanja kada je na tom prostoru dolazilo do saobraćajnih zagušenja i problema sa nedovoljnim brojem parking mjesta.