Vlada Crne Gore izabrana je na regularnim demokratskim izborima i zato je inicijativu Demokratskog fronta o ostavci izvršne vlasti odbila, poručio je premijer Milo Đukanović. Iz Fronta poručuju da će protest biti održan bez obzira na to kakav će biti odgovor Uprave policije.

Premijer je kazao da Vlada Crne Gore svim pitanjima pristupa vrlo ozbiljno i svaki odgovor koji daje je promišljen.

“Mi smo inicijativu za ostavku Vlade dobili, ozbiljno razmotrili i odbili, zato što mislimo da je Vlada Crne Gore izabrana na regularnim demokratskim izborima koji su tako ocijenjeni i od domaćih i inostranih posmatrača”, kazao je Đukanović. On je ukazao da Vlada ima puni legitimitet, nastavlja da radi i da obezbjeđuje uslove koji će u Crnoj Gori svakome, uključujući i protestante, obezbijediti priliku da slobodno mogu da saopšte svoj stav, djelujući u skladu sa ustavnim i zakonskim sistemom države.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je da su skup prijavili u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima.

„I za nas je održavanje tog mirnog protestnog skupa gotova stvar“, rekao je Bulatović na konferenciji za novinare.

Na pitanje da li su dobili odgovor od Centra bezbjednosti Podgorica, on je rekao da ne očekuju negativan odgovor jer su, kako je kazao, se uradili u skladu sa zakonom.

„Koordinacioni odbor skupa ima određene kontakte sa predstavnicima Centra bezbjednosti, i tu nema nikakvog problema, niti razmišljamo oko toga. Skup će biti održan, i ako bi bilo ko šta pokušao, taj rizikuje da radi nezakonito i da se ogluši o preporuke i američke Ambasade i Evropske komisije“, poručio je Bulatović.

On je pozvao sve građane Crne Gore da u subotu dođu na protest.