Akcija Podijelimo teret, koju je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) pokrenula treći put zbog velikog interesovanja potrošača, daje odlične rezultate, saopšteno je iz kompanije. Iz EPCG su podsjetili da je akcija počela 1. septembra, od kada je čak 11,22 hiljade potrošača iz kategorije domaćinstva, potpisalo protokole za otplatu duga po izuzetno povoljnim uslovima.

Akcija Podijelimo teret domaćinstvima koja imaju dug za utrošenu električnu energiju omogućava otplatu u fiksnim mjesečnim ratama od 20 EUR tokom 25 mjeseci, bez obračuna zatezne kamate i uz izuzimanje od prinudnih metoda naplate, dok potrošač poštuje protokol. Iz EPCG su rekli da se tokom septembra akciji se priključilo 6,68 hiljada domaćinstava, od kojih je 1,92 hiljade potrošača produžilo protokole iz prvog dijela akcije.

Najviše protokola je tokom septembra potpisano u Podgorici 2,49 hiljada potrošača, Nikšiću 1,18 hiljada potrošača i Bijelom Polju 552 potrošača.

„Akcija traje do 31. oktobra, a mogu se priključiti potrošači koji imaju dug za utrošenu električnu energiju, bez obzira na iznos, pod uslovom da plate fakture za jun, jul i avgust, a fakturu za septembar izmire do kraja oktobra“, navodi se u saopštenju.

Akciji se, kako je objašnjeno, do kraja oktobra mogu priključiti i domaćinstva kojima ističe protokol, potpisan u oktobru 2013. godine, u okviru prvog dijela kampanje Podijelimo teret, i na taj način nastaviti otplatu preostalog dijela duga po istim uslovima.