Više od 70 crnogorskih studenata učestvovalo je na XI Studentskom prvenstvu Crne Gore u atletici koje je održano u Nikšiću, prenose Vijesti.

Tradicionalno, najbolji i najuspješniji bili su student sa nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje kojima su pripale zlatne medalje u gotovo svim disciplinama. Studenti su odmjeravali snage u šest različitih discplina.

Samo im je Omar Redžić, sa Građevinskog fakulteta, “pomrsio račune” – osvojio je zlato u trci na 1.500 metara, dok su u svim ostalim disciplinama, u obje konkurencije, popularni DIF-ovci dominirali.

Marko Vukčević je osvojio zlato na 100 metara i u bacanju kugle, dok je Anđela Stojanović bila najbrža na 100 i 1.500 metara. Jole Knežević je bio prvi na 400 metara i u skoku udalj, dok je Dijani Miljanić pripalo zlato u bacanje kugle i u skoku udalj. Katarina Raičević je bila prva na 400, dok su se Momčilo Čović i Ajla Kurtiš okitili zlatom u skoku uvis.

Takmičenje je održano u organizaciji Studentskog sportskog saveza i Opštinskog studentskog sportskog saveza Podgorica, a u saradnji sa Atletskim savezom i Atletskim klubom “Nikšić”.