MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) formiralo je Disciplinsku komisiju, koja će biti nadležna za vođenje disciplinskog postupka za učinjenu težu povredu službene dužnosti od policijskih službenika.

 

Iz tog resora su saopštili da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa odredbama novog Zakona o unutrašnjim poslovima.

 

„Na taj način, značajan obim posla iz nadležnosti Disciplinske komisije nadležne za vođenje disciplinskog postupka za težu povredu službene dužnosti protiv državnih službenika, formirane na osnovu Zakona o državnim službenicima i namještenicima, prelazi u nadležnost Disciplinske komisije MUP-a“, kaže se u saopštenju.

 

Iz MUP-a su naveli da novi Zakon predviđa da se određeni broj povreda radnih obaveza, koje su ranije bile u kategoriji lakših, sada svrstavaju u teže. Kako su kazali, uvedeni su i novi instituti težih povreda službene dužnosti, što, imajući u vidu da je u Upravi policije zaposleno više od četiri hiljade policijskih službenika, u velikoj mjeri povećava broj tih slučajeva. Iz MUP-a su rekli da je za predsjednicu komisije izabrana šefica Grupe za potražnu djelatnost i suzbijanje maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici Uprave policije, Snežana Vujović. Članovi Disciplinske komisije su predstavnik Uprave policije Boris Anđušić, predstavnici MUP-a Smail Bošnjak, Marijana Vico i Vida Radomirović i njihovi zamjenici Mirsada Crnovršanin, Aleksandar Laketić i Biljana Leovac. Sekretarka Disciplinske komisije je savjetnica u Kabinetu ministra Ljubica Damjanović.

 

“Predsjednica i članovi Komisije svjesni su odgovornosti koja im je povjerena, svoj rad će obavljati savjesno, nepristrasno i profesionalno, a sve u cilju povećanja povjerenja građana u rad i postupanje policijskih službenika”, poručeno je sa sjednice Disciplinske komisije.

 

Izvor: Mina