karate

Crnogorski karatisti i u oslabljenom sastavu žele da u Poreču produže kontinuitet ostvarivanja dobrih rezultata i osvajanja medalja na Balkanskim prvenstvima, saopšteno je iz Karate saveza.

 

Poreč će od petka do nedjelje biti domaćin Balkanskog prvenstva u karateu, u konkurenciji seniora, veterana i mlađih uzrasnih kategorija, na kojem će nastupi i crnogorska reprezentacija sa 109 takmičara. Biće to povratak seniora u dvoranu, u kojoj su sredinom maja osvojili dvije evropske medalje – srebrnu u borbama ekipno i bronzanu Jelene Maksimović. Crnogorski karate predstavljaće 21 senior, jedan veteran i 87 dječaka i djevojčica, rođenih od 2008. do 2013. godine.

 

Za medalje boriće se i devet timova, sedam u katama i dva u borbama. Član srebrnog tima, Nikola Malović, kazao je da očekuje dobar nastup i kvalitetno takmičenje.

 

“Očekujem i želim da odradim što više dobrih mečeva. Prilika je da provjerim trenutnu formu. Balkansko prvenstvo odavno nije bilo tako jako, daću svoj maksimum da predstavim sebe i Crnu Goru u najboljem svijetlu”, rekao je Malović agenciji MINA.

 

On je kazao da ga raduje povratak u dvoranu, u kojoj je ostvaren istorijski uspjeh.

 

“Emocije su jake i poslije gotovo pet mjeseci. Ovo je sada drugo takmičenje. Želim da ga maksimalno iskoristim za pripremu za Svjetsko prvenstvo, koje će od 16. do 21. novembra biti održano u Dubaiju”, kazao je Malović.

 

U konkurenciji seniora, u borbama, nastupiće Ognjen Otašević i Matija Bojić (do 60), Nenad Dulović (do 67), Balša Miličković (do 75), Nikola Malović (do 84), Predrag Smolović i Jovović Nemanja (preko 84), Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 61), Marina Raković i Ksenija Rajović (do 68) i Milena Jovanović i Vasilisa Bujić (preko 68). U katama takmičiće se Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan, Filip Bakić, Biserka Radulović, Džena Canović, Mila Mraković i Maša Đukanović, koja će se takmičiti samo u ekipnom dijelu. Jedina predstavnica u konkurenciji veterana biće Slavka Maksimović, koja će se takmičiti u katama. Muški tim u borbama nastupiće u sastavu Nenad Dulović, Balša Miličković, Ognjen Otašević, Predrag Smolović, Nikola Malović i Nemanja Jovović, a ženski Marina Raković, Milena Jovanović, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić. Ženski kata tim nastupiće u sastavu Džena Canović, Mila Mraković i Maša Đukanović, a muški Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević.

 

Predvodiće ih treneri Žarko Raković, Slobodan Vlahović, Jugoslav Bukilić, Tijana Popović, Slavka Maksimović, Almir Cecunjanin, Radoslav Vukićević i Vuk Žarić. Pravdu na šampionatu dijeliće sudije Miodrag Radunović, Toko Raičević, Aleksandar Ćalić i Naim Duraku.

 

Sjutra, prvog takmičarskog dana, na tatami će seniorke u katama pojedinačno i borbama do 55, do 61 i preko 68 kilograma. Nastupiće i seniori u borbama do 67 i 84 kilograma. Predviđeno je takmičenje dječaka u katama (2008, 2009, 2010, 2011, 2012. i 2013) i djevojčica u borbama rođenih 2008 (do 39 i do 44), 2009. (do 35, do 40, do 45, do 50 i preko 50) i 2010. godine (do 32, do 36, do 40, do 44 i preko 44).

 

Izvor: Mina