Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, uručila je danas novogodišnje paketiće djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju u Institutu za bolesti djece u Podgorici i dječjem odjeljenju opšte bolnice u Nikšiću.

Uz strogo poštovanje epidemioloških mjera, ona je sa saradnicima obišla mališane u ovim zdravstvenim ustanovama i poželjela im brz oporavak, radost i puno zdravlja u godini koja dolazi.
Ministarka je kazala da će novogodišnje poklone danas dobiti i djeca u svim ustanovama u zemlji koja se nalaze na bolničkom liječenju.
“Kolege će danas obići i ostale bolnice, tako da će po prvi put zapravo sva djeca koja se nalaze na bolničkom liječenju u cijeloj Crnoj Gori istovremeno dobiti novogodišnje paketiće. Uz najljepše želje za brz oporavak i odlazak kući, što oni najviše i žele i čemu se najviše raduju, uz želje da budu zdravi i veseli u sledećoj godini, da čuvaju svoje roditelje i roditelji njih, uputili smo čestitke za novogodišnje praznike i zbog toga se osjećamo izuzetno srećno jer dječji osmjeh i dječja radost je nešto najljepše, nešto što se ne može uporediti ni sa čim” poručila je dr Borovinić Bojović.
Ministarka je izrazila zadovoljstvo i zbog činjenice da će najveći dio djece u naredna dva dana, uz dopuštenje ljekara, biti otpušten na kućno liječenje , a posebnu radost i sreću za praznike poželjela je onima koji će, zbog prirode bolesti i tretmana, praznike ipak provesti u bolničkim uslovima.