Fudbalska reprezentacija CG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradiće 4. septembra uveče u Podgorici drugi trening uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. „Sokoli“, kao što je poznato, u 7. od 18 sati gostuju u Kaunasu selekciji Litvanije, a tri dana kasnije, u Podgorici će ugostiti Bugarsku. Upravo ova dva susreta su i najbitnija u kvalifikacijama, jer će dati odgovor na pitanje da li Crna Gora može do kraja ostati u krugu kandidata za odlazak na smotru najboljih na Starom kontinentu.

Naši reprezentativci još uvijek nijesu kompletirali tim, u toku dana i večeri se očekuje dolazak fudbalera koji su sinoć igrali. Među reprezentativcima nije ni Stevan Jovetić, koji je otišao na završne pregovore sa Olimpijakosom i očekuje se da u troku dana stavi paraf na vjernost klubu iz Pireja.
Golman banjalučkog Borca, Milan Mijatović je kazao da su mečevi sa Litvanijom i Bugarskom mnogo bitni, ali da očekuje da naš državni tim osvoji svih šest bodova.
“Mislim da je realno da pobijedimo u obje utakmice. To moramo da uradimo ako želimo na Evropsko prvenstvo. Pred nama su dva izuzetno bitna meča, ali sada razmišljamo samo o gostovanju Litvaniji i nadam se da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Bugarsku i pred našim navijačima ostvariti cilj od šest bodova u septembarskom ciklusu. U tom slučaju imali bismo stvar u svojim rukama i situaciju u kojoj nas pobjeda u Beogradu ili Budimpešti izvjesno vodi na Evropsko prvenstvo”, rekao je Milan Mijatović.
Crna Gora je prije pet godina u Ligi nacija odigrala dva meča sa Litvanicima i oba dobila relativno lako.
“Prilično lako smo slavili u prethodna dva meča s Litvancima, ali u današnjem fudbalu nema garancije i ne možeš unaprijed da računaš da ćeš pobijediti. Moramo da imamo dobar pristup od starta, da na vrijeme postignemo pogodak i onda bi nam se otvorila mogućnost da pobijedimo kao u prethodna dva međusobna duela. Iskreno, tome se i nadam”, dodaje u nastavku.
Na pripreme nacionalnog tima igrači su došli u odličnoj formi, a to se prije svega odnosi na napadače koji iz kola u svojim klubovima daju golove.
“Raduje nas forma reprezentativaca, nadam se da će je prenijeti i u dresu sa državnim grbom. Kad smo kompletni i u dobroj formi možemo da sigramo sa svakim. To smo pokazali i ranije, i vjerujem da ćemo na krilima tih dobrih igara uzeti šest bodova”, ističe Mijatović.
Igra Litvanaca još uvijek nije analizirana.
“Znamo da igraju slično skandinavskom stilu, borbena su reprezentacija, dosta trče… Moramo da odgovorimo na to i nametnemo naš ritam da bismo pobijedili.”
U dosadašnjem toku kvalifikacije odbrana crvenih je djelovala dosta dobro.
“Uvijek prija kad ne primate golove, rasterećeniji ste, svakako je bolje nego kad se juri rezultat. Znači nam mnogo ta čvrstina u odbrani, daje nam slobodu na drugom dijelu terena da lakše rješavamo utakmice” poručio je Milan Mijatović.
Izvor: Dan.me