Zbog najave da će Elektroprivreda Crne Gore ući u vlasništvo Rudnika uglja u Pljevljima Mreža za afirmaciju nevladinog sektora podnijela je Specijalnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv odgovornih u tom preduzeću, prenosi RTCG.

Krivična prijava je podnijeta protiv bivšeg predsjednika Odbora direktora Srđana Kovačevića i NN lica iz poslovodstva kompanije koji su učestvovali u predlaganju sporne odluke i njenom prezentovanju na Vanrednoj Skupštini akcionara.

“Osnovana sumnja je da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju u pokušaju tako što će EPCG kupiti kompaniju koja ima ogromne gubitke, a sve za cijenu znatno veću nego što ona stvarno vrijedi”, saopštila je Ines Mrdović iz MANS-a.

Na taj način će, smatra ona, EPCG biti nanijeta šteta od više desetina miliona eura.

MANS poziva Specijalno tužilaštvo da najhitnije reaguje kako bi na vrijeme bio spriječen novi, krajnje štetan posao za državu i energetsku kompaniju, koji je očigledno projektovan da opet napuni džepove članova porodice bivšeg premijera Mila Đukanovića i navodnih strateških inostranih partnera.