Luka Radulović naš je mladi sugrađanin i uspješni MMA borac koji se sa nedavno održanog Otvorenog MMA prvenstva u Vrbasu vratio sa osvojenom zlatnom medaljom, čime je potvrdio da se svaki trud i zalaganje isplati i da ga u budućnosti, sigurno očekuje još mnogo zasluženih priznanja i nagrada. Luka se raduje svojim, ali i uspjesima kolega sa kojima zajedno trenira, što ga neprekidno podstiče da bude još bolji, a rezultati će, kako nam je i sam rekao, sami doći. Luka za naš portal otkriva otkud interesovanje za MMA sport, koje su njegovi prednosti, ali i kako vidi njegov razvoj u našoj zemlji.

Koliko dugo se već baviš borilačkim vještinama i zašto baš MMA borbe?

MMA je sport koji objedinjuje sve segmente borbe u jedan, a tu je neizbježan adrenalin koji privlači ali isto tako i odbija ljude. Ovim sportom se bavim već nešto duže od 3 godine.

Šta je to što ti pruža MMA klub „Prometej“ i koliko često treniraš?

MMA klub „Prometej“ je na takvom nivou da se, zajedno sa trenerom i ostalim momcima iz tima, osjećam kao kod kuće sa porodicom. Treniramo svakog dana, a u pripremama za takmičenje i do dva puta dnevno.

Koliko je teško baviti se ovakvim vidom sporta i koje su njegove pozitivne strane?

Jako je teško ozbiljnije se baviti ovim sportom, jer je pun uspona i padova i potrebno je mnogo truda i odricanja. Pozitivne strane su dobra atmosfera, fizička spremnost kao i oslobađanje energije u pravom smislu.

Nedavno si osvojio zlato na MMA prvenstvu u Vrbasu. Možeš li nam nešto više reći o tome?

Upravo tako. Nastupili smo na najmasovnijem regionalnom turniru „Fight Games“ u Vrbasu i sa samo osam takmičara osvojili nagradu najboljeg kluba, što je jako izazovno. Svaki od takmičara je odlikovan medaljom, dok smo Danijel Jaganjac i ja osvojili nagrade za najboljeg seniora, kao i juniora na turniru.

Pored pomenutog, da li si učestvovao na nekim drugim turnirima i koji svoj uspjeh smatraš najznačajnijim?

Učestvovao sam na više turnira, ali svaki svoj uspjeh, kao i uspjeh svojih saboraca je podjednako značajan. Kada bih morao da odaberem jedan, bio bi to ovaj jer smo kao klub pokazali apsolutnu dominaciju.

Kako vidiš svoju budućnost u MMA sportu?

Ne volim da razmišljam puno o budućnosti. Naš zadatak je da treniramo kao i do sada, a rezultati će sami doći. Jedno je sigurno – uz znanje i iskustvo našeg trenera Ivana Femića možemo osvojiti svaki vrh.

Na koji način se pripremaš za borbe i koliko je važna psihološka stabilnost?

Za svaki dio priprema u našem klubu zaslužan je trener, od fizičke, pa do psihološke pripreme, koja je i najbitnija.

Pored tehnike, da li imaš neki svoj stil borbe koji ti olakšava borbu sa protivnikom?

Borci kluba u kojem treniram poznati su kao kompletni u svakom segmentu sporta, tako da ne bih mogao da izdvojim neki stil posebno.

Da li se pored borilačkih vještina interesuješ za još neki sport?

U slobodno vrijeme bavimo se i ostalim sportovima kao što su fudbal i košarka, ali to je samo iz zabave.

Šta te motiviše i od koga imaš najveću podršku za bavljanje MMA borilačkim vještinama?

Najveća motivacija su upravo naši uspjesi, svakog kolege pojedinačno, podjednako kao što mi je bitan sopstveni. Najveća podrška su porodica, trener i društvo sa kojim treniram i provodim najveći dio vremena.

Kako vidiš razvoj MMA sporta u Crnoj Gori i da li smatraš da ljudi imaju predrasude prema ovakvoj vrsti borbi?

Sport u našoj zemlji nije dovoljno razvijen, u poređenju sa drugim zemljama u regionu. Smatram da bi trebao da bude na mnogo većem nivou, jer smo mi sami dokaz da je potencijal definitivno prisutan.

Tvoja poruka mladim ljudima i budućim MMA borcima?

Pozvao bih sve mlade ljude dobre volje, imali rekreativne ili ozbiljnije planove, da dođu na trening i vide čari MMA sporta.