rukomet

Bojana Popović debituje na klupi reprezentacije, a „lavice“ igraju protiv Bjelorusije u petak (18 sati) u „Bemax areni“. Bojana Popović debituje na klupi reprezentacije, a „lavice“ protiv Bjelorusije u petak (18 sati) u „Bemax areni“ u Podgorici igraju prvi meč baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će u decembru ove godine biti održano u Španiji.

Biće to i prva reprezentativna akcija nakon uspjeha iz marta i izborene vize za Olimpijske igre u Tokiju, osvajanjem prvog mjesta na kvalifikacionom turniru u Podgorici, u konkurenciji Norveške i Rumunije.
U odnosu na turnir koji je održan u dvorani „Verde“, „lavice“ će biti u jačem sastavu, jer se u nacionalni tim vraćaju bek Jelena Despotović nakon što je preležala korona virus i pivot Tatjana Brnović, nakon povratka na teren poslije teške povrede.
Protivnik u baražu je Bjelorusija, selekcija protiv kojeg je Crna Gora apsolutni favorit, ali u taboru našeg tima ističu da maksimalno respektuju sastav iz bivše sovjetske republike.
Majda Mehmedović, lijevo krilo reprezentacije Crne Gore
Posebna je emocija kada se skupimo, drago mi je što su djevojke koje su završile Ligu šampiona i one koje su se kvalifikovale za finalni turnir došle zdrave i motivisane nakon prelijepe atmosfere tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Želimo da nastavimo da gradimo našu igru. Imamo nove trenere i daćemo sve od sebe da nastvaimo gdje smo stale. Veliko je zadovoljstvo što opet imam mogućnost da radim sa Majom Savić, možda sam i najsrećnija, kao krilo. Trenirale smo i igrale sa Majom i Bojanom, sada su treneri, dobro nas poznaju, smatram da ovo može samo na dobro da izađe. Favoriti smo protiv Bjelorusije, poslije dobre borbe sa Norveškom i Rumunijom želimo da nastavimo istim putem i da ne posustajemo. Ne smijemo da ih potcijenimo, moramo dati sve od sebe. Kraj je sezone, znamo šta nas čeka nakon baraža, tako da moramo da ostavimo srce na terenu kao i do sada. Teško je potisnuti misli o Tokiju, ali smo navikle da se borimo sa tim stvarima i to neće predstavljati problem.
Ljubica Nenezić, golmanka reprezentacije Crne Gore
Sa nestrpljenjem očekujemo utakmice. Čeka nas dobar rival koji ima kvalitetne bekove šutere, ali smatram da našom dobrom odbranom i kvalitetnom energijom možemo da zaustavimo protivnika i dođemo do željenog rezultata. Baziraćemo se na naše lavlje srce, odličnu energiju i odbranu, što nas i krasi. Idemo korak po korak, razmišljamo samo o Bjelorusiji, a onda zdrave da se okupimo i krenemo u pripreme za Olimpijske igre.