Druga runda kvalifikacije za evropsko prvenstvo mlađih kategorija je otkazana, javljano je iz Evropske odbojkaške konferencije, prenosi RTCG.

Kako objašnjavaju iz Odbojkaškog saveza CG, najbolje crnogorske juniorke trebale su da učestvuju u drugoj rundi kvalifikacija u Srbiji, zajedno sa selekcijama domaćina, Belgije i Mađarske.

“CEV je ranije donio odluku o otkazivanje 3. runde kvalifikacija, a nakon što je i 2. runda otkazana, plasman na Evropska prvenstva odrediće se pomoću CEV rang liste. Nakon što je napravila anketu među odbojkaškim federacijama, CEV je sagledavajući sve okolnosti i činjenicu da većina federacija ne bi mogla učestvovati tokom avgusta donijela pomenutu odluku”, navodi se u saopštenju.

CEV će nastaviti komunikaciju sa domaćinima Evropskih prvenstava, koja će se održati, a svi učesnici će biti poznati nakon što sve selekcije potvrde svoje učešće na pomenutim takmičenjima, a shodno CEV rang listi.

Odbojkaški savez Crne Gore biće domaćin Evropskog prvenstva za kadetkinje (u17) u Podgorici, a termin Evropskog prvenstva pomjeren je od 1. do 9. oktobra.