Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević upriličio je prijem za Alisu Bogdanović koja je na svjetskom takmičenju u kineskom gradu Kinmingu, u poznavanju kineskog jezika za neizvorne govornike Kineski most (Chinese Bridge Competition 2023), osvojila prvo mjesto za osnovce.

Predsjednik Kovačević je čestitao Alisi na uspjehu koji je postigla i istakao veliko zadovoljstvo što je ona njegov gost.

„Ponosni smo što naš grad ima mlade i talentovane učenike, koji nas na svjetskim takmičenjima, i Nikšić i Crnu Goru, predstavljaju na najbolji način. Siguran sam da ćeš tim putem uspjeha, na svim poljima i u životu i u toku školovanja, nastaviti “, poručio je predsjednik Kovačević.

Alisa Bogdanović je upoznala predsjednika Kovačevića o detaljima takmičenja.

„Na takmičenju su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola, a ja sam kao predstavnica naše zemlje ispred Instituta Konfucije na UCG, osvojila prvo mjesto u kategoriji učenika osnovnih škola. Tom prilikom sam osvojila čak tri priznanja. Osvojila sam: Evropsku nagradu za najbolju učesnicu na takmičenju Kineski most za učenike osnovnih škola, titulu prvakinje svijeta u takmičenju iz kineskog jezika i kulture, kao i priznanje za najbolje predstavljanje po izboru ostalih učesnika takmičenja“, kazala je Bogdanović.

Predsjednik Kovačević je, tokom posjete, Alisi uručio prigodan pokolon. Prijemu je prisustvovala i sekretarka Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić.