župa

Kao i prehhodnih godina, možda i u većem obimu, mjesnoj zajednici Župa se nastavlja praksa pojedinih domaćinstava da nenamjenski troše velike količine vode i tako dovode do potpunog kolapsa vodovodnog sistema koji se napaja sa izvorišta Blace morakovske.

Savjet MZ je na sinoć održanoj sjednici donio jednoglasnu odluku da se uvedu novčane kazne za sve one koji budu zatečeni da nenamjenski troše vodu i devastiraju sistem vodosnadbijevanja u Župi Nikšićkoj. Određena je minimalna kazna od 500 eura za sve pojedince i domaćinstva koja se zateknu u nenamjenskoj potrošnji vode, kao i za sva ona domaćinstva koja na svojim imanjima posjeduju divlje priključke. Za provođenje ove odluke biće pozvani da učestvuju, kako predstavnici MZ, opštine Nikšić, JKP Vodovod, Komunalne policije, a kontrole će biti stalne, kako noću tako i danju.
Ako i ove aktivnosti ne budu dale rezultate, primijeniće se drastične restrikcije,za koje ne bi bilo nikakve potrebe ako bi se voda koristila namjenski i za osnovne ljudske potrebe i redovne potrebe svakog domaćinstva. Imajući u vidu činjenicu da su tek počeli tropski dani, predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović poziva župska domaćinstva da se zapitaju šta će se dešavati u avgustu mjesecu, kada izvorišta budu na minimumu i neka očekuju da zbog ovakvog odnosa neodgovornih pojedinaca i domaćina neće imati vode ni za piće.
“Obezbijeđene su dovoljne količine vode za redovnu potrošnju, i za ovakvo stanje nemamo pravo da tražimo krivca ni u kom drugom do u nama samim. Stoga svakog odgovornog čovjeka pozivam da se uključi i ukaže na sve nepravilnosti koje uoče na sistemu vodosnadbijevanja, jer se ovom fukarluku koji se ovih dana iskazuje samo zajednički može stati na kraj. Više se ne može tolerisati bahatost i bezobzirnost pojedinaca i pojedinih domaćinstava. U suprotnom svi ćemo ispaštati”, poručuje Radulović.
Izvor: zupa.today