Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal protiv šefova kavačkog kriminalnog klana, dok istražitelji tragaju za šest osoba, učesnika u obijanju. Nadzorne kamere donekle su “ulovile” osumnjičene, ali je četvoro njih konstantno bilo maskirano kačketima.

Uprkos tome, istražitelji su tražili da se sačine foto-roboti okrivljenih.

Nezvanično se saznaje da su sumnjičeni najvjerovatnije stranci i da su u Podgoricu stigli iz država okruženja. Oni će odgovarati za krivična djela – teška krađa, ometanje pravde i sprečavanje dokazivanja.

Na području Botuna policija je pronašla kombi, koji su, kako vjeruju, koristili osumnjičeni. Nezvanični izvor tvrdi da je to vozilo bilo parkirano gotovo cijelo vrijeme ispred zgrade u kojoj je započeto kopanje tunela.

Osim pištolja, ukradeni su i dokazi iz više predmeta, ali se vjeruje da su lopovi namjerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Da je neko preturao dokaze, otkriveno je 11. septembra ujutro. Uprkos tome, službenici Višeg suda tek su nakon 20-ak sati ustanovili da su lopovi prokopali rupu na zidu te prostorije, a od nje i tunel do stana u zgradi naspram sudske, u Njegoševoj ulici.

Izvor: Vijesti