Nakon projekcije filma “Bitka na Neretvi”, na filmskom programu Nikšićkog pozorišta naći će se još dva filma Veljka Bulajića. Naime, 15. februara na repertoaru je film “Čovjek koga treba ubiti”. Vrijeme prikazivanja 20 sati.

“Čovjek kojeg treba ubiti” je film iz 1979. godine. Drama oživljava legendu o Šćepanu Malom, crnogorskom vladaru nepoznatog porijekla. Prema legendi, on je demon poslat iz pakla da uspostavi red u politici velikih sila. Odmetnuvši se od Sotone, počinje da vlada za dobrobit naroda pa ga, naposlijetku „guta pakao”. U glavnim ulogama: Zvonimir Črnko, Vladimir Popović, Ranko Kovačević, Dušica Žegarac, Nada Abrus.
Film “Libertas” bavi se životom i djelom Marina Držića, velikog hrvatskog pisca koji je neumorno pisao o društvenim vrlinama i manama svog vremena. Prateći politička previranja u rodnom Dubrovniku i Italiji u 16. vijeku, Marin Držić je stvorio komediografski opus koji je ostao svjež i aktuelan do današnjih dana. Sve počinje izvedbom komedije Dundo Maroje ispred Kneževog dvora, na kojoj će se okupiti plemstvo, veleposlanici i sam Knez. No sama izvedba razljutiće prisutne i tu će početi problemi Marinove pozorišne družine. Film će biti prikazan 20. februara, sa početkom u 20 sati.