tehnopolis

 

Iz Tehnopolisa su poručili da su tokom proteklih nekoliko mjeseci, imali privilegiju da uspostave izvanrednu saradnju sa JU Srednja stručna škola – Nikšić, a već sada svjedoče sjajnim rezultatima partnerstva!

Danas je u Srednjoj stručnoj školi svečano otvoreno međunarodno takmičenje srednjoškolaca „IX BALKAN JUNIOR NIKŠIĆ 2023“ iz oblasti mehatronike i elektronike koje će trajati do 21. maja. Ovom prilikom izvršni direktor IPC Tehnopolis, Đorđije Malović je izrazio zadovoljstvo uspješnom saradnjom našeg Centra i škole i naglasio da smo prošle godine zahvaljujući projektu iNnovaNet imali mogućnost da opremimo kabinete za robotiku i mehatroniku i da će do kraja godine tekuće godine IPC Tehnopolis ovoj školi obezbijediti i robotsku edukativnu ruku.

Uručenjem vrijedne opreme povećan je upis učenika, te je stvorena mogućnost da se u narednom periodu u Srednjoj stručnoj školi otvori i novi smjer „Tehničar dizajna u medijima“, čime još jednom potvrđujemo da zajedno uspješno gradimo most između akademske zajednice i nauke, stvarajući snažnu sinergiju od koje će cjelokupno društvo imati koristi!

Nabavka opreme za mehatroniku i robotiku je realizovana kroz iNnovaNet projekat koji je kofinansiran sredstvima Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA 2 fonda Evropske unije.