trg slobode

U našoj državi trenutno je stopa nezaposlenosti mnogo loša kao i finansijska situacija građana zbog virusa koji je još uvijek prisutan u Crnoj Gori.

Pitali smo konobare iz jednog lokala kakvo mišljenje imaju po pitanju pomoći države u ovoj situaciji.
,,Nisam zadovoljan uopšte, zbog prethodnih mjera koje su bile na snazi nisam radio dugo. Primanja od države nisu bila adekvatna da platim mjesečne obaveze koje imam. Plata i bakšiš su bili veći”, rekao nam je on.
Naravno, mišljenja su podijeljena.
,,Pa zadovoljan sam primanjima. Posao je krenuo prije par dana, a dok nisam radio pomoć od države mi je mnogo značila”, kazao nam je Nemanja.
Pojedini kažu da nisu ni osjetili tu trenutnu finansijsku krizu.
,,Zadovoljna sam primanjima koje imam. Moj posao nije bio ugrožen iako su bile mjere na snazi, tako da mi je plata ista kao i prvog dana”, rekla je Nevena.
Veliki broj građana je ostao bez posla, a pojedinima su primanja koje imaju umanjena.
,,Pa moja primanja su veoma mala, nisam zadovoljan uopšte. Plata mi je umanjena za 100e. Radim previše sati za mizernu platu. Takva je situacija trenutno da drugi posao ne mogu naći, bolje išta nego ništa”, rekao nam je Marko.
Većina omladine željno isčekuje sezonu, kako oni kažu da pobjegnu malo iz svog grada.
,, Nisam zadovoljan jer primanja nikakvih nemam. Ostao sam bez posla zbog ove situacije, tražim drugi posao već dva mjeseca ali ga je baš teško naći. Nadam se da će biti sezone ljetos i da ću naći nešto na primorju da radim, pa barem i par mjeseci”, kazao je Nikola.
S.T.