Švajcarska kompanija Nyon sport group imaće prava da prenosi mečeve 1. CFL i Kupa Crne Gore u naredne četiri godine, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Izvršni odbor FSCG prihvatio je ponudu firme koja se bavi kupovinom i prodajom televizijskih i srodnih prava. Sada ostaje pitanje kome će oni prodati mogućnost da emituje mečeve našeg šampionata.

Uz to iz FSCG su objasnili da će tužiti Savanu.

“Fudbalski savez Crne Gore će kroz sudski postupak tražiti ostvarenje prava i naknadu od kompanije Savana Commercial Retail koja je jednostrano raskinula ugovor u poslovno-tehničkoj saradnji i vlasništvu televizijskih prava potpisan u julu 2021. godine i koji je važio za sezone 2021/22, 2021/23 i 2023/24”, stoji u saopštenju.

Na sjednici je odlučeno da se izađe u susret učesnicima kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Izvršni odbor usvojio je molbu FK „Sutjeska“ za finansijsku pomoć u organizaciji utakmica kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, kao i molbu ŽFK „Breznica“ za pomoć i podršku za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za žene. Iznos pozajmljen FK „Sutjeska“ i ŽFK „Breznica“ biće nadoknađen od finansijskih sredstava koja Evropska fudbalska asocijacija opredjeljuje za učešće u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja”, poručeno je sa sjednice Izvršnog odbora.

I naredne sezone u 1.CFL uvijek će na terenu morati da bude jedan igra mlađi od 20 godina, a od naredne sezone to će biti minimum dva igrača.

Broj stranaca je povećan na četiri, ali trojica mogu biti na terenu.