Nakon sjutrašnjeg meča između Sutjeske i Dečića biće organizovana dodjela šampionskog trofeja.
Iz FK Sutjeska su saopštili da je klub na impresivan način odigrao cijelu sezonu i šest kola prije kraja šampionata osvojio titulu prvaka Crne Gore.

Ovo je prvi put odkako se u samostalnoj Crnoj Gori igra CFL da se pehar šampionu dodjeljuje prije kraja prvenstva, što dovoljno govori o nadmoći ove ekipe u tekućoj sezoni Telekom Prve Crnogorske fudbalske lige.
Napomenućemo da su ove sezone pali mnogi rekordi u crnogorskom fudbalu: Od 16. septembra plavi su povezali devet trijumfa u kojima naš kapiten Vladan Giljen nije primio gol – njegovo brojanje od 1.034 minuta nesavladivosti prekinuto je na stadionu pod Goricom 6. decembra, kada je Budućnost bila bolja od šampiona (3:1).
U tom periodu plavi su “okrenuli” kompletan krug crnogorskog šampionata savladavši sve protivnike u ligi bez primljenog gola, sa gol razlikom 19:0.
Strateg Nikola Rakojević je izjednačio rezultat Dragana Radojičića i Dejana Vukićevića sa dvije osvojene šampionske titule.
Plavi imaju i dva reprezentativca Crne Gore jer su na spisku koji je danas objavio selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković nalaze imena Stefana Lončara (koji je standardni član mlade crnogorske reprezentacije) i “ministra odbrane” Miloša Bakrača. Treba napomenuti da je za mladu reprezentaciju nastupao i Marko Vučić i da su naši prvotimci Vladan Bubanja, Milutin Osmajić, Aleksa Marušić, kao i omladinci koji će zasigurno biti priključeni prvom timu Radule Krulanović, Radovan Bećirović, Novica Eraković i Darko Mićanović buduće nade na koje će u narednom ciklusu kvalifikacija računati selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić, koji ih je i pozvao na poslednje reprezentativno okupljanje.
Fudbalski klub Sutjeska poziva navijače našeg kluba, nikšićanke i nikšićane, i sve ljubitelje fudbala i sporta uopšte da u što većem broju dođu na njihov stadion u subotu 19. maja i prisustvuju dodjeli šampionskog pehara, kako bi se na veličanstven način spustila zavjesa na jednu od najuspješnijih sezona našeg kluba u istoriji.
Utakmica sa ekipom Dečića igraće se u noćnom terminu (od 20 časova), a obezbijeđen je direktan TV prenos na kanalima televizije Arenasport.