Juče je u Nikšiću obilježena “Evropska nedjelja mobilnosti” na glavnom gradskom trgu.

Ove godine “Evropska nedjelja mobilnosti” održava se u periodu od 16. do 22. septembra pod sloganom “Izaberi, promijeni, kombinuj”, a širom Evrope se obilježava od 2002.

“I od ove godine nedjelja mobilnosti je dio šire evropske akcije sa ciljem uspostavljanja online platformi za lokalne zajednice, a sve sa svrhom korišćenja alternativnih načina kretanja i održivog gradskog saobraćaja”, rekla je Milijana Kovač iz Službe menadžera Opštine Nikšić.

Istakla je da se na taj način više vodi računa o kvalitetu svog života, o stanju životne sredine, a nije zanemarljiv ni finansijski efekat, odnosno ušteda. Manifestaciji su se prirdužili i učenici osnovnih škola “Ratko Žarić”, “Olga Golović” i “Braća Ribar” koji su na likovnoj radionici pokazali šta za njih znači alternativni način kretanja.

Nikšić po peti put uzastopno obilježava “Evropsku nedjelju mobilnosti”. Tokom trajanja manifestacije organizuju se različite sportske i promotivno-edukativne aktivnosti.

”Preporučila bih svojim sugrađanima da što više pješačimo, vozimo bicikl. Sve u korist nas samih i korist društva, da nam bude bezbjedniji i zdraviji naš grad”, zaključila je Kovač.

M.M.