Kako sada stvari stoje, biće ovo vrela zima, makar za košarkaše Sutjeske. Debituju u ABA ligi i imaju samo jedan cilj, opstanak, prenosi portal Onogošt.

Nema sumnje Nikšićani će ove sezone uživati u vrhunskoj košarci. U grad pod Trebjesom stiže regionalni košarkaški krem.

Tim menadžer, Goran Jeretin, smatra da Sutjeska, iako sa skromnim budžetom, ima dobar tim. Ne krije da je glavni cilj opstanak u ligi.

“Momci su se okupili praktično prije sedam dana i pred nama je težak zadatak. Ovo je klub željan dokazivanja i neke stvari ćemo u hodu završavati. Klub će se boriti da na svim frontovima igra košarku i napravi dobar rezultat“, naglasio je Jeretin.

O opstanku razmišlja i Nikola Žižić.

„Prvih nekoliko kola će mnogo toga odrediti. Moramo biti veoma spremni iz razloga što naša ekipa nema iskustvo igranja u jednoj tako jakoj ligi kakva je ABA“, kazao je Žižić.

Na današnjoj konferenciji govorili su Đorđe Šalić i Draško Albijanić, ovogodišnja pojačanja.

„Znam koja su moja očekivanja i meni je drago da je tako. Jedino o čemu razmišljam je da budem zdrav i spreman, a za sve drugo ne brinem. Izuzetno sam zadovoljan što sam došao u ovaj klub. Sigurno da smo svi željni dokazvanja, na nama je da radim što bolje“, kazao je Albijanić koji je na nedavnom Evropskom prvenstvu nosio dres Bosne i Hercegovine.

Dobra vijest za sve ljubitelje košarke je da će moći da se kupe sezonske ulaznice, koje su več odštampane i koštaju 30 eura.