Policija

Nikšićka policija uhapsila je I.V. (39) i R.B. (28) zbog napada na službenike bezbjednosne službe Osnovnog suda u Nikšiću.

“Nikšićka policija je postupajući po informacijama da u blizini zgrade Osnovnog suda u Nikšiću nekoliko lica narušavaju javni red i mir, došla na lice mjesta i legitimisala lica koja je zatekla i to službenika bezbjednosne službe D.Ć. (51), V.N. (61), bezbjednosno interesantno lice I.V. (39) i bezbjednosno interesantno lice R.B. (28). Nakon sprovedene kriminalističke obrade utvrđeno je da su bezbjednosno interesantna lica I.V. i R.B upućivali riječi uvrjedljive sadržine D.Ć. i V.N”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, nakon legitimisanja D.Ć. kao pripadnika bezbjednosne službe verbalni sukob se nastavio, a zatim je i R.B. fizički napao D.Ć. nanoseći mu povrede koje su konstatovane u ljekarskoj dokumentaciji.

“Obaviješten je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u radnjama I.V. ne postoje elementi krivinog djela koje se goni po službenoj dužnosti, dok se kod R.B. stiču elementi krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te je naložila da se uhapsi”, piše u saopštenju.

R.B. je uz krivičnu prijavu prveden nadležnom tužiocu.

“Nikšićka policija je uhapsila I.V. zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru – ometanje ili omalovažavanje policijskog službenika, na štetu D.Ć., te i prekršaja iz člana 7 istog Zakona – vrijeđanje i drsko ponašanje na štetu V.N”, dodaju iz policije.