Ovog jutra na buvljaku pod Trebjesom dobra ponuda kao i zarada kako su nam kazali sami prodavci.
Lijepi vremenski uslovi izmamili su veći broj građana da dođu i kupe nešto što im je potrebni .
Asortiman je raznolik, od opreme za kuću, baštenskog alata, igračaka, bicikala, knjiga,dušeka i jastuka, posuđa, pa sve docobuće i odjeće.

Takođe, polovna garderoba i obuća su nešto što najviše privlači kupce. Cijene nisu fiksne, već paušalne, u dogovoru sa kupcima i njihovim mogućnostima.
Prodavci očekuju da prodaju nešto, dok većina sugrađana se nada da će naći pravu stvar za sebe upravo na buvljaku pod Trebjesom.

“Ovaj ponedeljak je zarada odlična, ne sjećam se da je ovako bio dobar pazarni dan kao danas. Situacija sa koronavirusom iz nedelje u nedelju je mnogo bolja, pa se nadam da ćemo se uskoro vratiti u normalan život.” rekao nam je prodavac Ilija.

Širok izbor, a i ljubazni prodavci učine da se ne pokajete i obiđete ih svakog ponedeljka na istoj lokaciji. Oni najuporniji su tu svakog ponedeljka, po kiši, mrazu i snijegu, pa čak i za praznike.

”Zadovoljan sam jutrašnjom prodajom, posla ima za svakog danas. Zaradim svake nedelje solidnu svotu novca koja je dovoljna za mene kao radnika i mog gazdu.
Ja sam uvijek bio optimista što se tiče posla, pa nek’ tako i sad ostane, nadam se iskreno još većoj zaradi kako se bliži ljeto. Bitno je da ima da se preživi za sad, to je najvažnije od svega, pa kad prođe ovo sve sa epidemijom i kad narod stane na noge finansijski tada i nekoj većoj zaradi od trenutne”, rekao nam je drugi prodavac.

Na pitanje da li je prodaja dobra zbog lijepog vremena, rekao je:

”Čim je vrijeme lijepo svakako da ima više ljudi, čim su kiše i nevrijeme tada nema ni kupaca, a ni zarade. Nadam se da će lijepo vrijeme poslužiti u narednim mjesecima i da će se zaraditi određena svota novca”.

Sa izlaganjem robe počnu od ranog jutra, a ostanu do popodnevnih časova, u zavisnosti od vremenskih prilika i od posjećenosti kupaca.

S.T.