Mlada rukometašica Budućnosti, naša sugrađanka, Đurđina Malović dobila je poziv od selektora ženske rukometne reprezentacije Dragana Adžića za predstojeće mečeve protiv Makedonije i Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ona će zamijeniti iskusnog srednjeg beka Anđelu Bulatović koja je u dresu mađarskog Erda, zadobila neugodnu povredu ramena.

Malović je nedavno dobila odobrenje doktora da postepeno ulazi u puni trenažni proces, a van terena je od januara kada je teško povrijedila koljeno igrajući za Danilovgrad protiv makedonskog Metalurga u Regionalnoj ligi.

Ona igra na poziciji desnog beka, a rukometni stručnjaci je zbog razornog udarca i karakterističnog skok šuta upoređuju sa Katarinom Bulatović.

Pored Malović, u sastavu su još dvije Nikšićanke, iskusna Radmila Petrović i mlada Đurđina Jauković, koja je pažnju na sebe skrenula odličnim partijama na juniorskom EP, kao i u pripremnom periodu u dresu Budućnosti.

Crnogorske rukometašice će se okupiti 5. oktobra, a dva dana kasnije će u Baru igrati protiv Makedonije. Za 11. oktobar je zakazan duel sa Slovenijom u Ljubljani.

Z.N.