Crnogorski džudista, član Džudo kluba Akademik, Danilo Pantić, osvojio je titulu prvaka na juniorskom prvenstvu Evrope u austrijskom Obervartu.

Pantić je juče u finalnom meču kategorije do 100 kilograma iponom pobijedio Rusa Olega Abaeva.

On je na putu do zlatnog odličja imao pet borbi i svih pet dobio je iponom.

U prvom kolu pobijedio je Austrijanca Arona Fara, u drugom je bio bolji od Njemca Domenika Šenefelda, dok je u trećem savladao Rumuna Luku Kočaba.

U polufinalu savladao je Slobodana Đordu iz Srbije.

Ostali crnogorski predstavnici u Obervartu nijesu uspjeli da se domognu borbe za medalju.

U kategoriji do 81 kilogram, Arso Milić je bio slobodan na startu, u drugom kolu je pobijedio Belgijanca Gregorija Dermoa, dok je u trećem izgubio od Moldavca Dorina Gotonoage.

U istoj kategoriji Novo Raičević u prvoj rundi poražen je od Poljaka Aleksandera Vrona, dok je u kategoriji do 100 kilograma Lazar Daković na startu izgubio od Rumun Botonda Konča.

U ženskoj konkurenciji, do 63 kilograma, Mirjana Milić poražena je u prvom kolu od Poljakinje Ane Isenko, a Ivana Šunjević od Ruskinje Kamile Badurove.

Do 70 kilograma, Jovana Peković je u prvom kolu pobijedila Poljakinju Ursulu Hofman, ali je u drugom izgubila od Aleksandre Samardžić iz Bosne i Hercegovine.

U kategoriji preko 78 kilograma Jovana Nikić na startu je izgubila od Mađarice Emeš Karpati.

Prvi takmičarski dan crnogorski džudisti završili su bez pobjede.

U kategoriji do 66 kilograma Jusuf Nurković je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom poražen od Aleksandera Raskopina iz Izraela.

U prvom kolu kategorije do 73 kilograma eliminisan je Balša Sinanović od Grka Vasilisa Mpalampanašvilija.

U istoj kategoriji Božidar Mugoša bio je slobodan na startu, dok je u narednoj rundi izgubio od Fincija Akija Lakonena.