Dvadesetdvogodišnji državljanin Crne Gore uhapšen je juče u Hrvatskoj, u mjestu Rogotin, saopštila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su tokom obavljanja redovne kontrole saobraćaja zaustavili vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Crne Gore.
Obzirom da se iz unutrašnjosti vozila osjetio miris marihuane i da se vozač u jednom trenutku pokušao naglo udaljiti iz vozila, policijski službenici koji su obavljali kontrolu prometa posumnjali su na krijumčarenje droge, te je zatražen nalog za pretragu vozila, navodi se u saopštenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanska.

Pretraga je obavljena juče tokom poslijepodnevnih sati po nalogu Županijskog suda u Dubrovniku kada je u prtljažniku vozila pronađeno 50 paketa s ukupno 55 kg marihuane.
“Droga je uz potvrdu oduzeta, a vozač uhapšen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je kako je prethodne noći u Republiku Hrvatsku ušao ilegalno iz pravca Crne Gore, pješice preko brda Košare, nakon čega je unajmio vozilo kojim je drogu imao namjeru prevesti prema zemljama Zapadne Europe”, zaključuju u saopštenju.