Švajcarski sud osudio je četrdesetšestogodišnjaka iz Crne Gore na šest i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su u novembru 2019. godine stradale tri osobe . Osuđeno lice je upravljajući “poršeom” ispred Bozberga izazvalo nesreću u kojoj su stradale tri osobe. On je uložio žalbu na ovu presudu i takođe se protivi određivanju preventivnog pritvora.

“Okružni sud u Brugu osudio je 1. decembra prošle godine četrdesetgodišnjeg Crnogorca iz kantona Argau na šest i po godina zatvora zbog ubustava i kvalifikovanog grubog kršenja saobraćajnih pravila. Takođe je protjeran iz zemlje na pet godina. On je 27. novembra 2019. godine autoputem A3 na sjevernom prolazu u tunelu Bezberg kod Efingena, u zoni gradilišta, brzinom od najmanje 133 km/h, zakucao bijeli “Porsche Caienne’ u automobil koji je vozio usporeno. U nesreći su poginula tri putnika crvenog renoa. Sve žrtve su iz kantona Bazelend”, prenio je portal “20min.ch”.
Navedeno je da je osuđeni Crnogorac uložio žalbu na presudu, nadajući se da će mu Vrhovni sud staviti na teret nehat i da će se izvući mnogo nižom zatvorskom kaznom. Protivio se i preventivnom pritvoru koji je određen na dan presude.
Njegova žalba, međutim, zasad nije prihvaćena i ostaje u pritvoru, ali još nije poznato kada će njegovu žalbu razmotriti Viši sud u Argauu.
Izvor: VOP