Cinema213: Najava filmova za subotu

U subotu 08.052021. godine emitovaće se sledeći filmovi:

Od 13:00 sati biće emitovan film “Bezrepi Pele”
Švedski animirani klasik o razmaženom mačetu koje je izgubilo rep. Jedan dan iznenadna oluja povede ovo simpatično bezrepo mače u pravu avanturu u jedan čudan grad. Tamo Pele upoznaje nove drugare i razvija se veliko prijateljstvo. Međutim, nije uvijek lako biti nova mačka u gradu. Nemaju svi dobre namjere i ubrzo Pele silno želi da se vrati kući.
Originalni naziv: Pelle Svanslös
Režija: Christian Ryltenius
Žanr: animacija
Zemlja porijekla: Švedska
Trajanje: 67 minuta
Uzrast: 5+
Uloge: Đurđina Radić, Aleksandar Lazić i Novak Ašković
—————————————————————
Od 14:25 sati biće emitovan film “Jakari i veličanstveno pero”
Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posjećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i nevjerovatnu vještinu – da razgovara sa životinjama. Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu. Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže, stvoriće neraskidivo prijateljstvo između Sijuki dečaka i ponija koji trči poput vjetra.
Originalni naziv: Yakari,le film
Režija: Xavier Giacometti, Toby Genkel
Žanr: Avantura
Zemlja porijekla: Francuska
Trajanje: 83min
Glumci: Kristina Kika Jovanović, Ivan
Mihailović, Aleksandar Lazić, Lazar Djukić, Andjela Jovanović, Djurdjina Radić i Aleksandar Ristosk.
—————————————————————
Od 16:00 sati biće emitovan film “Raja i poslednji zmaj”
Davno, u čarobnom gradu Kumandra, ljudi i zmajevi živjeli su zajedno u slozi. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Drun postala prijetnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasli čovječanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila. Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag poslednjem zmaju u nadi da će zauvjek da zaustavi neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas svijeta potrebno nešto više od magije – neophodno je i povjerenje.
Izvorno ime: Raya and the Last Dragon
Reditelj: Don Hall, Carlos Lopez Estrada
Žanr: Animirani, akcija, avantura
Uloge: Irina Arsenijević, Marija Mikić, Todor Jovanović, Bojan Žirović, Aleksandar Kukolj, Andrej Pipović, Miljan Davidović i Marko Misirača.
Trajanje filma: 115min
Godina: 2021
Država: SAD
—————————————————————
Od 18:00 sati biće emitovan film “Jedini izlaz”
Šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru, Ana Kolar (Anđelka Prpić) dobija informacije, koji dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici.
Trajanje filma: 110min
Država: Srbija
Žanr: triler
Glumci: Anđelka Prpić, Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Janko Popović Volarić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković i Klara Hrvanović
Režiser: Darko Nikolić
Distributer: ART VISTA do
—————————————————————