Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović zadovoljan je sinoćnom pobjedom njegovih izabranika protiv Moldavije u Kišinjevu. Brnović smatra da su “hrabri sokoli” zasluženo pobijedili i da sami odlučuju o svojoj sudbini do kraja kvalifikacija.

“Zadovoljan sam i igrom i rezultatom. Na vrijeme smo postigli gol, a potom neobjašnjivo stali i dozvolili Moldaviji da napravi nekoliko prilika. Ipak, kada se sve sabere, broj šansi i udaraca, zasluženo smo pobijedili“, kazao je Brnović nakon meča.

On se uzda u kvalitet Moldavije koja bi mogla pomrsiti računa Švedskoj ili Rusiji.

“I dalje ne zavisi sve od nas, trebaće nam pomoć Moldavije, koja treba da odigra neriješeno protiv Švedske ili Rusije. Mislim da imaju kvalitet da nam naprave takvu uslugu”, rekao je Brnović.

Defanzivac Stefan Savić otvorio je put do pobjede, golom u 9. minutu.

“Mnogo bitan trijumf na teškom terenu. Važno je da smo iz ova dva meča izašli sa maksimalnih šest bodova i sada želimo da probamo da u posljednjim  utakmicama možda napravimo neko malo iznenađenje i probamo da napadnemo treće mjesto. Mislim da imamo kvalitet i ako budemo igrali ovako možemo da ostvarimo dobar rezultat. I protiv Austrije, uz pomoć naših navijača, ali i protiv Rusije”, rekao je Savić.

Novi član Atletika iz Madrida sinoć je postigao treći gol za nacionalni tim.

“Srećan sam zbog gola, ali je najvažnije da je pobijedila ekipa, jer nas je uvijek krasio kolektiv, a ne pojedinac”, zaključio je Savić.

Crnu Goru do kraja kvalifikacija očekuju utakmice sa Rusijom u Sankt Petersburgu i sa Austrijom u Podgorici.

Z.N.