Milan Bojičić je još jedan od naših sugrađana koji je svojim humanim gestom i donacijom bubrega Jasmini Međedović iz Berana podstakao mnoge da razmisle o značaju ljudskog života, neophodnosti pružanja pomoći i promovisanju plemenitosti i zajedništva kao temeljnih vrijednosti svake društvene zajednice.

Nedavno je Bojičiću uručeno priznanje u kategoriji „Heroji godine“, a kako i sam ističe ono za njega predstavlja još jedan dokaz da je uradio veliko djelo.
„Moja najveća nagrada je Jasminin život. Drago mi je da su ovi ljudi to prepoznali. Meni nije bitna nagrada, već poruka koja se šalje javnosti – dobra djela se čine bez interesa i od srca“, istakao je on i dodao da se nada kako su on, Tatjana, Konstantina i Ratko samo početak lanca kojem će se pridružiti i ostali građani Nikšića koji ima još mnogo heroja.
Milan je u razgovoru sa nama podsjetio da ga je na donaciju bubrega podstakao upravo Konstantinin gest, ali i smrt oca koji je preminuo od bolesti ovog organa, pa je njegova misija od početka bila dodatno motivisana, a želja da se spasi jedan život još jača. Prisjeća se i hrabre Anđele Lakićević koja je donirala kožu Bjelopoljcu čime je dobrota nastavila da se širi i Milanu nije bilo teško da se odluči na ovakav korak.
„Najteže nam je palo odbijanje od etičke komisije u Turskoj. Trebalo je pronaći način i sve završiti uspješno“, priča Milan koji ni u jednom trenutku nije pomislio da odustane. Dodaje i da mu je najveću podršku pružila supruga Olga koja je, od samog početka, bila tu za njega, pa joj je neizmjerno zahvalan.
Kako kaže, humanost za njega predstavlja potvrdu da kao društvo i pojedinci možemo biti bolji i da pomoć drugome prepoznajemo kao izraz plemenitosti, a ne kao interes koji nam može donijeti bilo kakvu korist ili dobit.