Janko Jelić, umjetnički direktor Nikšićkog pozorišta, za naš portal je saopštio da su zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima, a da je prethodna godina prevazišla njihove planove i očekivanja.

„Mislimo da je za taj uspjeh najzaslužnija nikšićka publika koja nam je dobrim dijelom davala smjernice i motive. Posebno smo ponosni na organizaciju Međunarodnog festivala glumca koji je, zbog niza okolnosti, bio pod velikim znakom pitanja“, istakao je Jelić i dodao da su ih Nikšićani, kao i institucije državne i lokalne uprave podstakli da se ne prepuste nedaćama korone i kolotečini nemaštine, pa se kulturni život u našem gradu odvijao u kontinuitetu.
Festival je, uprkos epidemiološkoj situaciji, uspješno organizovan, a o čemu su svjedočile pohvale i pozitivne ocjene svih gostiju. Prema riječima Jelića, u toku prošlogošnjih aktivnosti, ugostili su niz predstava i eminentnih glumačkih imena sa jugoslovenskih prostora, dok je poseban pečat ostavila predstava „Osvrni se u gnjevu“.
„Predstava je nastala kao proizvod naših glumaca, uz učešće popularne i referentne rediteljske ekipe pod vođstvom Juga Đorđevića. Ona je prepoznata i kao iskorak crnogorskog teatra i probudila je interesovanje gotovo svih scena u Crnoj Gori, a i šire“, kazao je Jelić koji za ovu godinu najavljuje njeno ponovno izvođenje.
Takođe, Nikšićko pozorište planira obnavljanje i nekih ranijih komada koji su se već izvodili, a namjera je da se realizuje i jedan sasvim nov i aktuelni komad.
„Cilj je jasan. Uspostaviti stalan repertoar zasnovan na sopstvenom radu i produkciji“, zaključio je Jelić.