marko popović

Asocijacija mladih Crne Gore upoznata je sa ocjenom Doma zdravlja Nikšić od strane kontrolora Ministarstva zdravlja u kojoj stoji da ljekari i ostalo medicinsko osoblje svoj posao nijesu radili adekvatno, efikasno i organizovano u proteklom periodu.

Predsjednik ove organizacije Marko Popović kaže da osjeća potrebu da se obrati javnosti povodom same ocjene iz razloga što su veliki broj medicinskog osoblja upravo mladi, a ujedno i članovi Asocijacije mladih Crne Gore, tako da su upoznati sa radom cjelokupnog osoblja Doma zdravlja Nikšić i sitacijom koja se nalazi u toj zdravstvenoj instituciji.
“Zajedničkog smo stava da ocjena nije adekvatno donešena i pozivam ponovo iste kontrolore, kao neko ko se liječio i izliječio upravo u toj zdravstvenoj ustanovi, da provedu jedan radni dan u Domu zdravlja Nikšić i donesu ocjenu onakvu kakva jeste. Da bi se donijela adekvatna i kvalitetna ocjena sa čvrstim temeljima, potrebno je provesti neko vrijeme upravu u ovoj ustanovi. Za vrijeme koje sam proveo u Domu zdravlja vidio sam prije svega veliku požrtvovanost medicinskog osoblja, pa onda i organizovanost i efikasnost, o čemu svjedoči činjenica da ljekari dnevno pregledaju po par stotina pacijenata, a medicinsko osoblje uključi veliki broj terapija. Takođe direktorica ove ustanove dr Ljiljana Adžić je, po mom mišljenju kao pacijenta, sav rad ustanove kvalitetno organizovala boraveći dosta vremena u Covid Ambulanti i davajući stimulans kako nama pacijentima, tako i medicinskom osoblju”, kazao je Popović.
Ti ljudi, u kombinezonima, kaže Popović, daju svoje živote za tuđe živote, sa ogromnom ljubaznošću i profesionalizmom.
“Smatram da nije fer i korektno loše ocijeniti one ljude koji spašavaju tuđe živote, već je potrebno sa cjelokupnim timom razgovarati i upitati ih da li im je nešto potrebno kako bi bili još efikasniji. Ponovo pozivam iste kontrolore da dođu i ponovo ocjene rad Doma zdravlja Nikšić i da dobro preispitaju prethodno donijetu ocjenu, koja ne daje pravu sliku o onome šta se zaista dešava pod tim krovom. Takođe pozivam ministarku zdravlja dr Borovinić Bojović u radnu posjetu Domu zdravlja Nikšić kako bi se i sama uvjerila u rad osoblja. Jer iz Doma zdravlja, izgleda, dnevno izlazi na stotine zadovoljnih pacijenata i nezadovoljni kontrolor. Ja sam izašao i zadovoljan i izliječen. Dom zdravlja Nikšić, zajedno sa Opštom bolnicom Nikšić, građanima ovoga grada predstavlja jedini spas kada je u pitanju borba za život i prema ljudima koji tu rade treba se ophoditi onako kako zaslužuju”, istakao je on.