Bjelopoljac R.O. (53) sletio je u provaliju duboku preko stotinu metara na putu Cetinje – Kotor u lokalitetu Žanjev do i tom prilikom zadobio je više preloma. On je upravljao vozilom Reno klio francuskih registarskih oznaka AB 796 AA – saznaje Radio Cetinje.
R.O. je prebačen u Klinički centar Podgorica i prema raspoloživim informacijama nije životno ugrožen, piše Cetinjski list.
“Nakon što smo, pola sata iza ponoći, dobili dojavu da je došlo do udesa otišli smo na teren sa troje vozila sa pet članova službe. Uz velike napore smo locirali povrijeđenog jer iako smo bili u telefonskom kontaktu nije umio da nam tačno kaže gdje se nalazi, a nije bilo očevidaca koji bi nam mogli pokazati tačnu lokaciju. Mjesto udesa se nalazi tačno ispod tunela kod zip lajna, a vozilo se nalazilo u provaliji dubokoj preko 150 metara”, kaže za Radio Cetinje komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Miloš Ćećanović.
On dodaje da je akcija izvlačenja trajala više od sat vremena i da se spasilačkom timu pridružilo još pripadnika službe tako da je njih 14 učestvovalo u spašavanju povrijeđenog vozača.
Izvor: Dan