Nikšićka policija je pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.N. (58), koji se nalaze u mjestu Štedim, pronašla je i oduzela vatreno oružje – pušku u ilegalnom posjedu nepoznate marke i kalibra, a na kojoj su vršene prepravke, odnosno skraćivanje cijevi (kratež) kao i 61 komad puščane municije nepoznatog kalibra, saopšteno je iz Uprave policije.
Protiv R.N. će biti podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su postupajući po operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe izdate od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretrese na dvije lokacije na teritoriji opštine Nikšić”, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Obaviješten je nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv R.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku, navode u saopštenju.
“U odvojenoj aktivnosti policijski službenici su pretresom porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi V.B. (54) koje se nalaze u naselju Miločani, pronašli i oduzeli pištolj marke “Crvena Zastava” M57 kalibra 7,62 mm u ilegalnom posjedu. U odnosu na navedeno oružje policijski službenici će preduzeti mjere i radnje shodno Zakonu o oružju”, dodaje se u saopštenju.
Izvor: Vijesti