Univerzitet Crne Gore raspisaće krajem septembra, nakon završetka septembarskog ispitnog roka, konkurs za upis na budžetske master studijske programe u studijskoj 2022/23. godini.

Konkursom je, kako je saopšteno, predviđeno ukupno 1.875 mjesta za upis.
Konkursi će biti objavljeni na internet stranicama organizacionih jedinica, kao i u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori.
,,Broj mjesta, po organizacionim jedinicama, je sljedeći: Biotehnički 85, Ekonomski 150, Elektrotehnički 300, Fakultet dramskih umjetnosti 32, Fakultet likovnih umjetnosti 27, Fakultet političkih nauka 140, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 50, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 100, Filološki fakultet 225, Filozofski fakultet 150, Građevinski fakultet 120, Mašinski fakultet 110, Medicinski 30, Metalurško-tehnološki fakultet 60, Muzička akademija 36, Pomorski fakultet 90, Pravni fakultet 80, Prirodno-matematički fakultet 90″, navode iz UCG.
Prijave će se podnositi u studentskim službama.
,,Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji budu oglašeni konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta Crne Gore i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija UCG”, navodi se u saopštenju.
Izvor: rtcg.me