Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa Nikšićka, Dragoljub Radilović saopštio je da je oko 1.700 domaćinstava u Mjesnoj zajednici Župa Nikšićka već osmi dan bez urednog snadbijevanje električnom energijom.

On je istakao da svakodnevni višečasovni ispadi na 35 KV dalekovodu dovode u velike probleme svakog stanovnika Župe. Ugrožena su brojna poljoprivredna domaćinstva, stare i bolesne osobe, privredna društva koja posluju u Župi. On je rekao da je nanesena šteta na aparatima u domaćinstvima koji su pocrkala usled čestog nestanka električne energije.
On je istakao da su ovi problemi počeli malo prije vremenskih nepogoda, ali da nijesu uzurpirali javnost jer su očekivali da će se problem riješiti.
Navodi se da problem nije riješen iako su dolazile ekipe za popravku.
Iz Mjesne zajednice smatraju da je nezadovoljstvo opravdano, jer je odmos prema Župi od strane CEDIS-a veoma loš, jer nijesu dobili ni objašnjenje zašto imaju smetnje na mreži.
Dodatan problem su i stubovi koji su popadali usled nevremena. A među njima
I neki novi, postavljani prošle jeseni, kada su takođe imali isključenja.

Svi mještani Župe Nikšićke traže da se prekine ovaj nehuman i neljudski odnos i da se hitno rješava ovo neodrživo stanje, jer nikakav izgovor ne može da postoji.
Radulović je u ime građana izjavio da je CEDIS pokazao svim građanima Župe maćehinski odnos, ali i svoju nesposobnost jer konstantno degradiraju Župu, a to građani neće dozvoliti.

Izvor: RTNk