Bivši funkcioner Opštine Nikšić Ž.S (49) optužen je za zloupotrebu službenog položaja i tom prilikom je oštetio državni budžet za 65 hiljada eura, saopštila je savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a Tamara Popović.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti zajedno sa službenicima CB Nikšić i po nalogu Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, podnijeli su krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Agencije za projektovanje i planiranje Opštine Nikšić, Ž.S. (49) godina iz Nikšića, zbog sumnje da je u vrijeme dok je bio javni – opštinski funkcioner počinio koruptivno krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je Ž.S. iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice službenih ovlašćenja, tokom 2008. i 2009. godine, sebi ili drugom pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 65.264 eura.

Prema riječima Popovićeve sumnja se da je Ž.S. dok je bio direktor pomenute Agencije, prilikom angažovanja preduzeća oko izrade projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju Kulturnog centra “18. septembar” u Nikšiću, nije sproveo postupak izbora ponuđača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, već je mimo zakonske procedure za ukupnu vrijednost usluga (izrade projekta) u iznosu od 65.264 eura angažovao i zaključio ugovore sa firmama “Majaart&To” d.o.o. Podgorica (59.999,99 eura) i “Graling” d.o.o. Nikšić (5.265 eura).