policija Niksic

 

Policija je krivično i prekršajno procesuirala 54 osobe zbog izazivanja incidenata u nekoliko crnogorskih gradova, od kojih je uhapšeno 41. U nemirima je povrijeđeno devet službenika Uprave policije, oštećeno 10 službenih vozila, a materijalna šteta je nastupila i na zgradama Opštine Budva i Centra bezbjednosti Budva.

 

Službenici CB Budva su zbog jučerašnjih incidenata uhapsili člana organizovane kriminalne grupe N.S. (42) i bezbjednosno interesantno lice S.S. (20) zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi koja je sprječavala službeno lice u vršenju službene radnje policija je uhapsila M.T. (35), P.P. (46), N.Ć. (27) i S.G. (35).
Kako je saopšteno iz Uprave policije, zbog počinjenih prekršaja Zakona o javnom redu i miru uhapšeno je bezbjednosno interesantno lice Đ.Đ. (24), te V.K. (54) i N.P. (38).

Policija u Podgorici je sinoć uhapsiila 30 osoba zbog incidanta koje je grupa građana izazivala u užem gradskom jezgru glavnog grada. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljavanje policija je uhapsila F.P. (20), M.Đ. (24), P.Š. (24), B.P. (33), O.D. (20), V.V. (43), A.Ž. (36), D.S. (42), M.Z. (41), A.L. (24), M.B. (31), D.Lj. (26), M.J. (63), L.M. (20), M.V. (32), V.K. (42), J.P. (34), Z.P. i O.Š.
D.R. (30) je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnom redu i miru policija je uhapsila M.M. (22), I.K. (37), D.M. (33). D.M. (33), M.D. (33) i K.K. (60). Osim toga, uhapšeni su P.S. (47), M.V. (21), R.J. (50) i R.M. (24) takođe zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru.
Policija je zbog incidenata u Nikšiću uhapsila J.S. (38) zbog krivičnog djela sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje i Ž.R. (57) zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Izdat je prekršajni nalog B.M. (21) zbog prekršaja iz Zakona o ličnoj karti.
“Policija radi na identifikovanju svih lica koja su učestvovala u ovim incidentima a u toku su radnje prema sedam osoba”, pojašnjavaju u policiji.
Barska policija je u vezi okupljana građana ispred Centra bezbjednosti Bar privela 12 osoba od kojih je jedno bilo maloljetno. Tužilac se, potom, izjasnio da nema elelenata krivične odgovornosti. Protiv K.D. (21) podnijeta prekršajna prijava Zakona o javnom redu i miru na štetu policijske službenice koja je tom priliko zadobila povrede.
Prekršajne prijave su podnijete i protiv B.K. (28), E.D. (51), Z.O. (29), B.N. (33), B.Š. (36), M.Š. (39), L.B. (40), V.B. (38), A.K. (35), B.B. (21) i A.D. (16).
U Pljevljima se oko 40 osoba okupilo u pješačkoj zoni koji su se nakon upozorenja razišli, a zbog okupljanja su dvije osobe privedena na informativni razgovor. U Bijelom Polju okupljeni su se razišli bez incidenata i policijske intervencije.
Nakon blokade putnog pravca Berane – Bijelo Polje uspostavljeno je normano odvijanje saobraćaja u veoma kratkom roku bez incidenata i intervencije policije. Takođe i grupa građana koja se okupila ispred CB Berane se nakon upozorenja policije mirno razišla. Policija je okupljanja dokumentovala i sa spisima predmeta upoznala nadležnog tužioca.
“Bez prijava javnih okupljanja i odobrenja u Budvi, Podgorici, Nikšiću, Baru, Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju juče su se građani okupili i izazivali incidente u ovim opštinama. Građani su ispoljavali visok stepen agresivnosti prema policijskim službenicima i ugrožavali javni red i mir kao i bezbjednost saobraćaja. Policija su brutalno napadnuli okupljeni koji su na njih bacali kamenice, staklene flaše, dimne bombe i druge predmete”, saopšteno je iz Uprave policije.