Policija je tokom realizacije akcije “Mobilni telefon” od 9. do 11. jula, sankcionisala 271 vozača, koji je koristio mobilni telefon dok je upravljao vozilom, saopštila je Uprava policije.”Kako smo i ranije podsjećali značajan broj saobraćajnih nezgoda prouzrokovan je od strane vozača usljed distrakcije (poremećaja pažnje) a koji su tokom upravljanja vozilom koristili mobilni telefon”, navode u saopštenju.

Podsjećaju vozače da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti isključivo uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu, bez korišćenja ruku – tzv. handsfree.
“Još jednom apelujemo na vozače da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon, jer ovakvim postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, svojih saputnika, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju.
Policijski službenici će i u narednom periodu, obavljajući redovne aktivnosti tako i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju nastojati da doprinijesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon”, zaključili su u saopštenju.