Promocija druge zbirke poezije “Iskra u oku” naše sugrađanke Slavke Božović održana je u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici.

O knjizi su govorili: prof. Natalija Novaković, književnik Milan Rajović, prof. Vida Ristić, književnik Goran Duks Popović i autorka. Gost večeri bio je književnik i publicista Petar Milatović – Ostroški.

 

„Veliko hvala svim mojim prijateljima i ljubiteljima pisane riječi koji su uprskos kiši i nevremenu došli u KIC i svojim prisustvom razbuktali iskru u mom oku da što duže sija toplom plemenitom poetskom svjetlošću. Od srca hvala svima što ste mi uveličali ovo poetsko veče. Ponosna sam i srećna što vas imam za prijatelje! Posebnu zahvalnost dugujem: Snežani Burzan Milanu Rajoviću Nataliji Novaković Goranu Duksu Popoviću Vidi Ristić Slobodanki Čabarkapi Ivani Minić i sjajnoj mladoj medijatorki mojoj dragoj Jovani Delibašić“, kazala nam je Slavka.

 

Slavka Božović je rođena u Nikšiću gdje živi, radi i stvara. Pisanjem poezije bavi se od rane mladosti. Član je brojnih domaćih i inostranih udruženja i zajednica. Radovi su joj zastupljeni u mnogim regionalnim, evropskim i svjetskim antologijama i zbornicima, a i prevedeni su na više, svjetskih jezika. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja sa raznih međunarodnih festivala.

 

Stihove su govorile pjesnkinje:

Slobodanka Čabarkapa i Ivana Knežević Minić

Medijator večeri bila je mlada Jovana Delibašić, budući novinar.