Bronzana sa Evropskih univerzitetskih igara u Zagrebu, Slobodanka Gurešić, osvojila je danas u Podgorici prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Ona je slavila u kategoriji 3-5, a u finalu pobijedila je Samru Kojić 3:1.

 

Gurešić će početkom juna nastupiti na kvalifikacionom, Viner turniru u Laškom za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

 

U kategoriji 6-8 najbolja je bila Marijana Goranović, koja je u finalu savladala Jelenu Furtulu 3:1.

 

U muškoj konkurenciji, u kategoriji 3-5, pobijedio je Nedžad Pepić. U finalu bio je bolji od Senada Husovića 3:0. U meču za treće mjesto Ambroz Nikač je bio bolji od Mersada Murića 3:0.

 

U klasi 6-7 slavio je Đuro Krivokapić, koji je u finalu savladao Slobodana Mihailovića 3:2. Kao trećeplasirani završio je Zoran Čabarkapa, koji je u odlučujućem meču za treće mjesto pobijedio Dejana Tmušića 3:1.

 

U klasi 8 najbolji je bio Miljan Cerović, koji je do prvog mjesta došao sa sve tri pobjede. Drugo mjesto osvojio je Uroš Gugolj, a treće Duško Lazović.

 

Član bronzane ekipe sa Evropskog prvenstva u Helsingborgu, Dejan Bašanović kazao je da je poslije duže pauze zbog pandemije koronavirusa održano državno prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom.

 

“Učestvovao je 21 takmičar i drago mi je da je šampionat iz godine u godinu kvalitetniji. Polako se vraćamo u normalne tokove, jer smo do sada trenirali samo u manjim grupama određeni broj takmičara”, rekao je Bašanović.

 

On je istakao da je poseban akcenat stavljen na Gurešić i njen nastup na Vineru u Laškom.

 

“Zadovoljan sam prikazanim stoniom tenisom, nadam se da će kvalitet biti još bolji kada budemo mogli ozbiljnije da treniramo i nastupamo na međunarodnim turnirima”, rekao je Bašanović, direktor Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom Luča.

 

Trener Čedomir Damjanović kazao je da je na sedmom

pojedinačnom šampionatu prikazan kvalitetan stoni tenis.

 

“Treniramo vrijedno, pokušavamo da izvučemo maksimum iz onoga koliko nam je dozvoljeno. Sve je posvećeno nastupu Gurešić u Laškom. Očekuje je težak zadatak, pogotovo zbog njenog neiskustva u tako jakoj konkurenciji. Ona je vrijedna i od nje očekujemo dobre rezultate u narednom periodu”, kazao je Damjanović.

 

On smatra da bi drugi crnogorski predstavnik u Laškom, Luka Bakić mogao ostvariti cilj – olimpijsku vizu i pridužiti se u Tokiju Filipu Radoviću.

 

“Što se tiče državnog prvenstva prikazan je dobar stoni tenis, raduje što se u nekim klasama pojavljuju talentovani takmičari, koji bi uz dobar rad mogli da ostvare dobre rezultate”, kazao je Damjanović.

 

Organizator je bio stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča, uz pokroviteljstvo Paraolimpijskog komiteta i Glavnog grada.

 

Izvor: Mina