Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada policije utvrdilo je da postoji osnovana sumnja da su policajac S.G. i vozač štićene ličnosti D.J. neprofesionalno postupali prilikom obezbjeđenja puta Nikšić-Podgorica i vožnje Vladinog automobila u kojem se nalazila kćerka premijera Zdravka Krivokapića.

Unutrašnja kontrola nije našla elemenata da je još neko od starješina u Centri bezbjednosti Nikšić ili u Sektoru za posebne namjene napravio profesionalni propust, pišu Vijesti. Incident na Bogetićima dogodio se 8. aprila kada su pristalice Patriotsko-komitskog saveza tokom višednevne blokade pokušali da zaustave prolazak Vladinog automobila u kojem su bili vozač, premijerova kćerka i još jedna osoba.
Ministarstvo unutrašnjih poslova je u odgovoru Vijestima navelo da je Odjeljenje unutrašnje kontrole, konstatovalo da postoji osnovana sumnja da je policijski službenik S.G. napravo profesionalni propust prilikom obezbjeđenja blokade jer je dozvolio Vladinom automobilu da nastavi put ka mjestu gdje su bili demonstranti.

Službenici Odjeljenja konstatovali su da postoji osnovana sumnja da je vozač štićene ličnosti D.J počinio težu povredu službene dužnosti iz Zakona o unutrašnjim poslovima – nepreduzimanje ili nedovoljno preduzimanje mjera za bezbjednost lica, imovine i povjerenih stvari. Navodi se da je on, nakon što su dva učesnika blokade, V.B. i V.Lj, sjeli na prednji dio vozila sa očiglednom namjerom da spriječe dalje kretanje, nije sačekao da policijski službenici CB Nikšić, koji su bili u neposrednoj blizini vozila, intervenišu i ove građane uklone sa vozila i njemu omoguće dalje nesmetano kretanje.

“Naglo ubrzavajući kretanje vozilom prouzrokovao je da, nakon nekoliko pređenih metara, dođe do pada građana na kolovoznu površinu magistralnog puta, usljed čega su zadobili lake tjelesne povrede”, piše u izvještaju Unutrašnje kontrole.

Izvor: Vijesti