Direktor Direkcije javnih radova, Žarko Živković i predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, ozvaničili su završetak radova na rekonstrukciji Trebješke ulice i dijelu ulice Vuka Karadžića. Prema riječima Živkovića rekonstruisano je 750 metara Trebješke ulice, a vrijednost radova je oko pola miliona eura, prenosi portal Vijesti.

“Širina ulice je dva puta po 3,5 metra, dok su trotoari sirine po dva metra. Izvođač radova je “Tehnoput”, a nadzor je vršila nikšićka “Zigma””, kazao je Živković.

Grbović je kazao da će rekonstrukcijom Trebješke ulice biti rasterećen saobraćaj, da je planirano da se teretni saobraćaj usmjeri preko nje, a veliki značaj će imati i za okolna prigradska naselja. Što se tiče Ulice Vuka Karadžića rekonstruisano je 950 metara, a vrijednost radova je oko 150.000 eura.

“Vodovod je uradio i rekonstrukciju šahti, dok je Komunalno preduzeće postavilo vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Skoro sve glavne ulice u gradu su rekonstruisane i sređene”, kazao je Grbović.

Ove godine je kapitalnim budžetom za projekte koji će se finansirati u opštini Nikšić predviđeno oko 1,7 miliona eura i prema riječima direktora Direkcije javnih radova taj iznos će u potpunosti biti iskorišten.

Radovi na Tehnopolisu, budućem inovaciono–preduzetničkom centru, prema riječima Živkovića idu predviđenom dinamikom i biće završeni početkom aprila, kao i radovi na izgradnji 62 stana za raseljena lica i izbjeglice.

“Sa opštinom Nikšić radimo akumulaciono jezero na Vučju. Ugovoren je posao sa nikšićkom firmom Ingel, a vrijednost radova je 250.000 eura. Počećemo narednih nekoliko dana, a Opština je preduzela aktivnosti oko čišćenja lokacije i produbljivanja jednog dijela jezera, kao i bušotine koja treba da se odradi na tom dijelu”, kazao je Živković i dodao da je dobro što su se nikšićki privrednici potrudili da na svom terenu dobiju poslove.

Direkcija je napravila idejno rješenje za izgradnju fiskulturne sale nikšićkog Fakulteta za sport a ovih dana Ministarstvo turizma i održiog razvoja objaviće konkurs za pomenutu dvoranu.