Vijeće penzionera i invalida rada Demokratskog fronta Nikšić ukazuje na težak položaj penzionersko-invalidske populacije i sa žaljenjem konstatuje da je položaj većine penzionera i invalida težak i nezavidan.

Predsjednik Vijeća penzionera i invalida rada Demokratskog fronta Nikšić, Nikola Mijatović, saopštio je da u gradu pod Trebjesom ima preko 16.500 penzionera, od kojih najveći broj nalazi se u nezavidnoj situaciji jer mnogi od penzionera i invalida su hranioci i jedini koji imaju neko primanje u porodici.

“Stoga ne čudi što mnogi naši sugrađani umjesto da slave praznik grada imaju i više nego dovoljno razloga da 27.septembra kako zbog sebe tako i zbog svojih potomaka pridruže se mirnim građanskim protestima”, istakao je Mijatović.

Vijeće penzionera i invalida rada Demokratskog fronta Nikšić poziva sve penzionere invalide i druge građane, koji su nezadovoljni postojećom situacijom i teškim položajem većine građana a posebno nezaposlenih, mladih, kao i penzionera i invalida da masovno izađu 27. septembra i na taj način pokažu, da država zaslužuje mnogo bolju i pošteniju vlast.

“Takođe pozivamo korumpiranu lokalnu vlast u Nikšiću, kao i odnarođeni režim da podnesu ostavku, jer sadašnji bijedni položaj većine građana rezultat je njihovog rada. Kome zakon leži o topuzu tragovi mu smrde nečovještvom. U tom kontekstu Vijeće penzionera i invalida rada Demokratskog fronta Nikšić u cilju zaštite porodice i života dostojnog čovjeka daće svoj maksimalni doprinos, jer sloboda traži ljude i zato 27.septembra izađimo svi na ulice u Podgorici i u drugim gradovima. Vrijeme je”, poručuje Mijatović.

M.M.