Dugu mušičarsku sezonu, osvajanjem srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji, krunisali su članovi SRK “Lim” iz Berana, kapiten Boško Vulević, Nikola Đalović i Bogdan Marković, s tim da se Vulević medaljom istog sjaja okitio i u pojedinačnoj konkurenciji.

U ekipnoj konkurenciji šampion države je SRK “Kolašin”, dok je treće mjesto pripalo SRK “Plavsko jezero” iz Plava.

Ivica Rajković, iz SRK “Kolašin”, pojedinačno je bio najbolji, a kao trećeplasirani sezonu je završio Radule Mićović, iz SRK “Podgorica”.

Liga se sastojala od šest kola koja su održana na Ćehotini u Pljevljima, Bukovici u Šavniku, Limu u Beranama i Andrijevici, i Tari u nacionalnom parku Biogradska gora i Mojkovcu, a učestvovalo je devet ekipa sa po tri takmičara, od kojih je svaki upisao 36 sati pecanja.

Ovogodišnji šampionat protekao je u fer atmosferi i pravoj sportskoj borbi, uz neivjesnost koja je trajala do zadnjeg kola.

Kapiten SRK “Lim” Boško Vulević, zadovoljan je postignutim rezultatima u obje konkurencije i kaže da je to rezultat posvećenosti i ozbiljnih taktičkih priprema.

“Reprezentaciju Crne Gore za 2023. godinu činiće pet prvoplasiranih takmičara iz ovogodišnje lige. Tako će, pored ovogodišnjih osvajača medalja, naredne godine na Svjetsko prvenstvo u Slovačkoj ići Radovan – Beli Krković, Bogdan Marković i rezerva Vlatko Peković”, objasnio
je Vulević.

Organizator prvenstva je Savez sportsko-ribolovnih organizacija Crne Gore, a za održavanje šest sesija šampionta bili su zaduženi klubovi domaćini.

O suđenju i čitavom protokolu ovogodišnjeg takmičenja u mušičarenju brinulo je tijelo saveza – takmičarska komisija, na čelu sa Petrom Vučinićem.

Izvor: rtcg