mladi niksica
Zatvorski policijac Istražnog zatvora Ivan Brnović uhapšen je u petak za vrijeme radnog vremena zbog sumnje da je dio kavačkog klana, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora. Vijesti pišu i da je sudija za istragu Višeg suda Brnoviću odredio pritvor do 30 dana.
Brnović koji je obavljao poslove ključara uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva. Tužioci i policija provjeravaju i ostali službenici Istražnog zatvora za koje postoji sumnja da su bili uključeni u kriminalne poslove grupe poznate kao kavački klan.
Policija je u petak oko 13.30 sati privela Brnovića i još nekoliko njegovih kolega u policiju na prepoznavanje.
Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, jedan pritvorenik koji je pristao na saradnju sa Tužilaštvom ispričao je o “dodatnom” poslu Brnovića u zatvoru.
Pobjeda nezvanično saznaje da inspektori Brnovića terete da je prenosio informacije između članova kriminalne grupe. Za to postoje i dokazi, jer je već neko vrijeme bio pod nadzorom, kao i iskaz svjedoka.
Iako je uhapšen dva dana nakon pokušaja ubistva pritvorenika Ranka Radulovića, iz UIKS-a su kazali da Brnović nije direktno umiješan u taj napad, ali da ga SDT sumnjiči da je povezan sa grupom kavčana koji su za to odgovorni, pišu Pobjeda i Vijesti.
Radulović je ranjen 3. juna, na poligonu za šetnju Istražnog zatvora.
Inspektori su identifikovali četiri osobe za koje se sumnja da su članovi kriminalne organizacije koja je pokušala da ubije Radulovića. Svi su označeni kao bliski kavačkom klanu, osim zatvorskog policajca, protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak.