apel vladi crne gore

Asocijacija mladih Crne Gore poziva Vladu Crne Gore kao i nadležne institucije da obezbijede dovoljne količine higijenske opreme i zaštitnih sredstava za građane Crne Gore, koje bi dobijali besplatno.

“Svjesni smo činjenice da u Crnoj Gori broj inficiranih od koronavirusa iz dana u dan raste među kojima je i veliki broj mladih, koji su državljani Crne Gore. Mladi u Crnoj Gori ne nalaze se na zavidnom položaju, na šta još utiče i postojanje koronavirusa”, navodi predsjednik udruženja Marko Popović.
Kako navodi Popović, veliki broj mladih koji su radili u ugostiteljskom sektoru ili su ostali bez posla ili su “na čekanju” da otpočnu svoje radne aktivnosti koje su obavljali prije donošenja epidemioloških mjera u određenim opštinama.
“Ovim putem apelujemo na Vladu Crne Gore da stopira komunalije i rate kredita porodicama koje su radile u ugostiteljskom sektoru, a koje trenutno ne mogu obavljati svoje radne aktivnosti zbog važećih epidemiološkim mjera. U pitanju je veliki broj mladih porodica koje imaju i djecu”, kazao je Popović.