Član Udruženja ugostitelja Bara Elvir Kalamperović kazao je da nove epidemiološke mjere nijesu realne. Jedino rješenje nastale situacije vidi u popuštanju mjera do 1. septembra.

Podsjećamo, ugostitelji su se juče, oko 15 sati, okupili na Rimskom trgu u Podgorici kako bi iskazali protest protiv aktuelnih epidemijskih mjera koje ograničavaju mogućnost boravka unutar ugostiteljskih objekta. Kako su istakli, trenutne mjere uslovljavaju zaposlene u tom sektoru.
Nove epidemiološke mjere Kalamperović smatra nerealnim iz dva razloga.
“Jedan, svakako je veliki problem kako sa gostima tako i zaposlenima. Prvenstveno odraditi dio oko vakcinacije, obezbijediti potrebnu dokumentaciju oko PCR testa i ostalo, a onda i sama činjenica da treba sa svim tim izaći na kraj na samom ulazu u objekat. Ljudi neće da poštuju te stvari, dolazimo u razne probleme i konflikte onda se dešava da inspekcija nas kazni i onda mi budemo neodgovorni i ne želimo da ispoštujemo pravila koja su na snazi”, kazao je Kalamperović.
Ne mogu, kaže, ugostitelji ili hotelijeri biti uvjek krivi.
“Iz razloga što trgovine rade normalno, sve radi normalno mi smo ti koji ispaštamo”, kazao je Kalamperović.
Dodaje da se veći broj hotelijera i ugostelja vakcinisao kako bi dao primjer ostalim građanima u cilju što skorijeg izlaska iz korona krize.
Kao jedino brzo rješenje vidi popuštanja mjera.
“Smatram da mjere treba popustiti do 1. septembra da se na taj način izvuče maksimum iz sezone koja će ostati za pamćemnje”, kazao je Kalamperović i zahvalio Vladi Crne Gore što su se stekli uslovi za ostavarenje rezultata u ovoj godini koji će, kaže, biti za pamćenje.
Izvor: RTCG